Izgradi uspješnu karijeru od temelja i doznaj kako postati dobar agent za nekretnine!

Što je to što nekog agenta za nekretnine čini boljim u odnosu na druge? Jesu li to sjajne prodajne vještine? Stručnost u poznavanju tržišta? Ili je možda tajna u sposobnosti da se staviš u kožu svojih klijenata i razumiješ njihove potrebe?

U ovom članku istražit ćemo kako postati dobar agent za nekretnine, graditi svoju karijeru u ovoj dinamičnoj industriji i postati pravi stručnjak od temelja. U pisanju ovog vodiča pomogla nam je svojim bogatim mentorskim iskustvom Ivana Čikić, agentica za nekretnine i vlasnica agencije Dom Ekspert.

Učenje kroz praksu je najkraći put do stručnosti

Kad želite napraviti prve korake u poslu agenta za nekretnine, najbolje je to učiniti u kontroliranom okruženju. Početnicima je najkorisnije započeti karijeru u uhodanoj agenciji gdje će dobiti temelje struke, a pritom i sve druge resurse, savjetuje Ivana Čikić iz svog 18 godina dugog iskustva u svijetu nekretnina.

Agent početnik u uhodanoj agenciji ima priliku rasti uz mentora. Uz njega učiš abecedu – od dokumentacije do komunikacije. Greške su u našem poslu skupe i sustavno se nadovezuju jedna na drugu. Uz starijeg agenta treba proći sve faze,  držeći se za njega kao priljepak.

IVANA ČIKIĆ direktorica agencije za nekretnine Dom Ekspert

Za otvaranje vlastite agencije za nekretnine potrebno je početno novčano ulaganje, poslovni prostor, uredski namještaj i materijali, automobil za odlazak na teren, aplikacije za objavu nekretnina, a dosta novca odlazi i na marketing i oglašavanje. Kad svemu pridodamo i potrebna znanja iz zemljišnoknjižnog prava, građevinsko-tehničke regulative, arhitekture, prodaje, set komunikacijskih vještina lako je zaključiti koliko se više na početku karijere isplati koristiti resurse već uhodane agencije.

Tečaj za agenta nekretnina

U Hrvatskoj ne postoji formalno školovanje za agente za nekretnine. Postoji priručnik i video materijal kojeg izdaje HGK i služi za pripremu kad polažete stručni ispit za agenta posredovanja u prometu nekretnina. Da bi kandidat pristupio stručnom ispitu i dobio licencu – ne treba polaziti seminar već se može samostalno pripremiti.

Da – postoji teorija koju morate savladati, ali ne – ne postoji formalna edukacija na kojoj možete naučiti sve praktične vještine zanata.

Kada me pitaju kako postati dobar agent za nekretnine, moj odgovor je svaki put isti: kontinuiranom edukacijom, naglašava vlasnica Dom Eksperta. Bez obzira koliko godina u struci imate, edukacija je jednostavno dio našeg posla. Zakoni i propisi se često mijenjaju, situacija na tržištu se mijenja, marketinški alati se mijenjaju. Na tržištu opstaju samo oni koji prate trendove.

Plaća agenta za nekretnine

Da, biti agent za nekretnine jest prilika da zaradite mjesečno više od prosjeka, ali to nikako nije brza i laka zarada. To je najveća zabluda, pogotovo ako gledate neke strane lifestyle emisije gdje to sve izgleda idilično.

Kako biste postali dobar agent za nekretnine s iznadprosječnim primanjima vaša moć mora biti u znanju i stručnosti. Morate biti prepoznati kao stručnjaci, inače vas nitko neće angažirati da prodajete njegovu nekretninu.

IVANA ČIKIĆ direktorica agencije za nekretnine Dom Ekspert

Dream big dobro zvuči u poslovnom svijetu, ali na početku ne bih govorila agentima da se time zanose, zato što treba najprije mnogo toga naučiti, kaže Ivana. Postati stručnjak u bilo kojoj branši zahtijeva vrijeme. I ne manje važno – biti agent za nekretnine je perspektivan posao ako se radi srcem, zaključuje Ivana.

Vrijednosti i vještine koje mora imati agent za nekretnine

Kako postati dobar agent za nekretnine ako nemaš temeljne ljudske vrijednosti? Nikako!

U poslu gdje se itekako uplićete u velike životne odluke svoga klijenta i pomažete mu kao skretničar da izabere najbolje za sebe, bez odlika poput poštenja i iskrenosti nećete daleko dogurati. Kod svojih agenata u Dom Ekspertu, ali i u struci općenito, Ivana Čikić cijeni iskrenost, kolegijalnost, poštivanje kolega i klijenata, odgovornost i iskrenost u komunikaciji.

Posao agenta za nekretnine je dinamičan. Svaki dan, svaki klijent je specifičan. Zato morate biti spremni na jedan drukčiji dnevni ritam. Radi se i u jutarnjim i popodnevnim satima, vikendima pa i blagdanima, prilagođavate se klijentima.

Telefon i automobil su najvažniji alati kako biste bili dostupni.

Od praktičnih vještina jako su važne komunikacijske i prezentacijske vještine. Ne morate imati završen fakultet, ali jedna razina pismenosti, pogotovo u pisanoj komunikaciji se mora poštivati.

Stil odijevanja i urednost su u našem poslu važni, ne samo za najbolji prvi dojam, ističe Ivana Čikić. Preporuka je poslovna elegancija, nije nužan strogi dress code kakav ga imaju recimo odvjetnici na sudu ili predsjednici uprava, ali odijelo govori za nas i pomaže nam da budemo vjerodostojniji u poslu kojim se bavimo. 

Svi ovi detalji koje je Ivana navela govore da u poslu s nekretninama ima puno prilika za pogriješiti, ali i puno prostora za učenje.

Vrlo je vrijedno na početku karijere imati uz sebe mentora ili kolektiv agencije za nekretnine koji se u praksi već susreo s gotovo svim situacijama na terenu. Svaki propust kojeg učini samo jedan agent imat će učinke na cijelu struku, a to je dodatno degradiranje posrednika čiji imidž i nije na zavidnoj razini.

Svaki čovjek treba dom, a upravo bi posrednici trebali biti njegov desna ruka kada ga traži. Zato vrijedi posegnuti za najboljim savjetima iz prve ruke kada se pitate kako postati dobar agent za nekretnine. 

IVANA ČIKIĆ je vlasnica agencije za nekretnine Dom Ekspert koja i nakon 18 godina rada i dalje rado ide na teren. Veliki trud ulaže u stručnost svojih agenata i stalno je u potrazi za novim ljudima koji posao žele raditi srcem. Sebe vidi u ulozi mentorice, koja želi i voli podijeliti znanje

Ivanina 4 BONUS savjeta za agente početnike:

  • Razvijajte i ulažite u komunikacijske vještine

Jedna od ključnih vještina uspješnog agenta za nekretnine je izvrsna komunikacija. Trebate biti sposobni slušati potrebe svojih klijenata. Ovo uključuje i sposobnost postavljanja pravih pitanja kako biste bolje razumjeli što vaši klijenti traže.

Savjet: Prakticirajte komunikaciju s različitim ljudima i učite iz iskustva. Postavljajte pitanja, slušajte aktivno i razvijajte empatiju kako biste se lakše povezali sa svojim klijentima.

  • Upoznajte tržište nekretnina

Kako postati dobar agent za nekretnine i graditi uspješnu karijeru? Duboko razumijevanje tržišta nekretnina ključno je za vaš uspjeh. To uključuje praćenje promjena cijena nekretnina i zakonske regulative.

Savjet: Aktivno pratite tržište, čitajte relevantne vijesti i sudjelujte u lokalnim događajima vezanim uz nekretnine. To će vam pomoći da ostanete informirani i konkurentni.

  • Izgradite svoju mrežu kontakata

Mreža kontakata ključna je za uspjeh u svijetu nekretnina. Što više ljudi poznajete, to su veće šanse da ćete među njima pronaći kupce ili prodavatelje nekretnina.

Savjet: Aktivno sudjelujte u društvenim događanjima, konferencijama i profesionalnim organizacijama kako biste izgradili svoju mrežu. Nemojte zaboraviti iskoristiti i moć društvenih mreža.

  • Naučite se prilagoditi

Svaki klijent je jedinstven, pa je važno da se prilagodite njihovim potrebama i preferencijama. Ovo uključuje razumijevanje različitih tipova osobnosti i pristupanja svakom klijentu na način koji im odgovara.

Savjet: Radite na osobnom razvoju, prilagodljivosti i sposobnosti čitanja ljudi. To će vam pomoći da izgradite bolje odnose s klijentima i postići veći uspjeh.

Rubrika nastala u suradnji s agencijom