Uvjeti korištenja

Dobro došli na Stanarica.hr, portal o stanovanju

Pristup i korištenje stranica, sadržaja i  podataka portala na domeni www.stanarica.hr podložni su dolje navedenim uvjetima i pravilima.

I.Pristup i korištenje portala Stanarica.hr

Niti jedan dio portala Stanarica.hr ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Svi sadržaji objavljeni na portalu služe isključivo u informativne svrhe. Portal www.stanarica.hr ne obavlja usluge financijskog ili investicijskog savjetovanja, niti je posrednik u prometu nekretnina, stoga  objavljene informacije, dokumente i podatke koristite na vlastitu odgovornost. Za pojedinačni savjet potražite pomoć stručnjaka.

Teme koje obrađujemo  imaju za cilj potaknuti vas na razmišljanje i pružiti vam što bolji uvid u  stanje na tržištu. Za točnost podataka i eventualne greške ne možemo jamčiti te prije bilo kakve primjene potražite stručnu pomoć. Mišljenja iznesena u sadržajima koje portal objavljuje su osobni stavovi i iskustva njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove uredništva portala te se vlasnik portala Storyline, obrt za usluge odriče bilo kakve odgovornosti glede pouzdanosti i točnosti podataka.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Portala koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na portal postavili ili na kojima imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.
Portal Stanarica.hr objavljuje vlastite sadržaje, sadržaje partnera i oglašivača, sadržaj kreiran od strane posjetitelja te linkove na vanjske stranice.
Sve navedene sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost te se portal Stanarica.hr i vlasnik Storyline, obrt za usluge  ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njegovim korištenjem.

Uredništvo portala Stanarica.hr zadržava pravo neobjavljivanja zaprimljenih vijesti, promotivnih  materijala ili priloga, ukoliko procijeni da taj materijal svojim oblikom, sadržajem ili temom ne odgovara konceptu portala.

II. Opći uvjeti korištenja

Svaka upotreba portala Stanarica.hr, nakon učitavanja početne stranice smatra se pristankom na sljedeće pravne uvjete:

Informacije, podaci,  dokumenti, fotografije i video materijali objavljeni na ovoj internetskoj stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i srodnih prava te prava trećih osoba sukladno zakonskim propisima.  

Materijali s portala  ne smiju biti objavljivani, prevođeni ili na bilo koji drugi način distribuirani ukoliko se prethodno o istome ne obavijesti uredništvo i ukoliko se ne navede izvor i poveznica na originalni  članak ili prema drugim uvjetima dogovorenim s  uredništvom. Svako protivno postupanje smože biti podvrgnuto odgovarajućem pravnom postupku.

Sadržaji objavljeni na portalu mogu se kopirati samo za individualnu upotrebu u nekomercijalne svrhe i uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te uz poštivanje navedenih ograničenja prava.

Ukoliko se sadržaj prenosi isti ne smije biti veći od 600 znakova, a podaci o izvoru i autoru ne smiju se objaviti u manjem opsegu nego je to u izvornom sadržaju.

Nije dozvoljena  reprodukcija, umnožavanje ili distribucija dizajna ili podloge stranica www.stanarica.hr , pojedinačnih elemenata stranica, dizajna logotipa www.stanarica.hr u njezinu vlasništvu, bez izričitog pisanog odobrenja Storyline, obrta za usluge.

U slučaju neovlaštenog korištenja sadržaja prema već spomenutim uvjetima Storyline, obrt za usluge pridržava pravo potraživanja naknade za cjelokupnu štetu te će pokrenuti postupak pred nadležnim sudovima.

Korisnik prihvaća Uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune.

Uvjeti korištenja važeći su od trenutka njihove objave. Storyline, obrt za usluge zadržava pravo izmjene i obnavljanja ovih uvjeta u bilo koje vrijeme.

III.Linkovi na vanjske stranice

Portal sadrži linkove na web stranice trećih osoba. Stanarica.hr  linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Sadržaj izvan portala koristite na vlastitu odgovornost.

IV. Privatnost

Web portal www.stanarica.hr poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Podatke iz procesa registracije, podatke o korisniku, nećemo davati na uvid trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

 Portal može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala –  podaci o računalu i podaci o internet provideru. Ovi podaci koriste se kako bi se poboljšalo portal te kako bi se  sadržaji dodatno usmjerili i prilagodili publici koja ju posjećuje.

Osobni podaci prikupljaju se izravno – korisnikovim slanjem e-maila preko kontakt forme. Slanjem e-maila smatra se da je korisnik dao privolu za pristup navedenim podacima. Neizravno, prikupljaju se određene tehničke informacije o posjetima naših korisnika koje mogu uključivati  adrese internetskog protokola – IP te informacije o prijavi, tipu i inačici pretraživača. Pohranjeni podaci nisu individualni i ne mogu se povezati s određenim korisnikom.

Podatke prikuplja treća strana, servis za analitiku.  Za prikupljanje navedenih podataka korisnik daje privolu klikom na ‘Slažem se’ u informativnoj poruci o korištenju kolačića.

V. Kolačići

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije poput vašeg  imena ili e-mail adrese.  Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Možete promijeniti vaše postavke internet preglednika te možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti.

Da bi kolačiće mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ te GDPR direktivi, treba nam privola korisnika.

Stanarica koristi nužne analitičke kolačiće, kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i na taj način osigurali pozitivno korisničko iskustvo, te poboljšali kvalitetu i sadržaj usluga.

Storyline, obrt za usluge obavezuje se  da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.Koristeći portal o stanovanju www.stanarica.hr, potvrđujete da ste pristali na navedene uvjete korištenja.