zimski vrt u jesen interijer

Uređenjem interijera protiv jesenskog bluesa – 5 trendova koje jedva čekamo primijeniti!

Svako godišnje doba ima svoj šarm, a jesen nam donosi raskošnu paletu boja koju jedva čekamo primijeniti u interijerima. Naglasak je posebno na udobnosti doma, dubini koju daju personalizirani pristup i prirodnim materijalima koje unosimo iz eksterijera…. provjerite!

Iako s nostalgijom gledamo na minule tople dane, ljubitelji lijepog uređenja interijera imaju se čemu veseliti s dolaskom jeseni! Naime, nova sezona donosi svježe trendove koji su baš poput ovog godišnjeg doba – raskošni u bojama, bogati u teksturama i topli. U nastavku saznajte kojih pet trendova vas može inspirirati za ugodno uređenje interijera u kojem ćete na najbolji mogući način dočekati zimu.

Unesite prirodne materijale

Uz naglasak na udobnost i sigurnost, jedan od najvećih trendova je korištenje prirodnih materijala koji će prostorima na jedan najljepši način dati toplinu. Dizajneri interijera preporučuju i namještaj od tikovine, jute i ratana koji se iz eksterijera seli u interijere i brzo postaje omiljen dio prostorije. Ne mora se raditi o velikim komadima namještaja ili novoj sjedećoj garnituri, jer samo sjenilo za lampe od prirodnih materijala može učiniti čuda.

Dodajte teksturu

Dizajneri imaju pune ruke posla oko biranja predivnih ugodnih tkanina i prirodnih tekstura za ukrašavanje domova. Izbor materijala i boja uz pomoć kojih prostor možete spojiti u cjelinu je zaista velik.

Unesite toplinu u svoj prostor

Prekrivači ili mekane dekice jedan su od najjednostavnijih načina dodavanja teksture, a možete se odlučiti i za pletene košare za skladištenje ili zidne dekore od prirodnih materijala. Miješanje materijala i slojevitost ključni su za postizanje oku privlačnog i udobnog prostora.

Rukotvorine su dobrodošle

Prostor ćete najlakše personalizirati i učiniti još udobnijim kombiniranjem vintage ili ručno izrađenih komada sa suvremenim namještajem.

Vintage detalji su uvijek in

Rijetko će koja sitnica ili komad iz masovne proizvodnje dati takav šarm tvome domu kao što su to rukotvorine. Ne samo da tako dobivate nove, unikatne predmete već i priču koja na dodatan način stvara ugođaj topline u tvojem prostoru.

Posjet buvljacima ili obrtnicima mogao bi baš ugodno iznenaditi.

Slojevito u spavaćim sobama

Kada se radi o našim utočištima za najljepše snove, dizajneri imaju odličan savjet – stvar je u kombiniraju različitih uzoraka i tekstura kako bismo dobili dubinu, ravnotežu i kontrast. Uzbudljiv jesenski trend ne odnosi se samo na posteljinu već i na cijeli prostor spavaće sobe pa slobodno unesite i pokoji komad namještaja ili tepih od prirodnih materijala.

Uredite interijer za najslađe snove

Ove jeseni u naše domove želimo unijeti apsolutnu udobnost i dati im dubinu.

A zašto ne biste unijeli i malo boje?

Ako su dobro promišljene, čak i minimalne intervencije u prostoru mogu napraviti izniman efekt i u cijelosti podignuti prostoriju. Jedan od najlakših načina je i dodavanje boje koja će izbalansirati i dati toplinu tvome prostoru. Jastuci su super stilsko rješenje kojima možete razvedriti prostor, ali na raspolaganju vam je i hrabrija opcija – lijep i udoban stolac ili stoliće za kavu koji će ujedno biti i ‘statement’ komad tvog namještaja.

Izgleda kako nam je ova jesen, kada je riječ o uređenju interijera, baš obećavajuća!