Pripremaš renovaciju kuhinje ili kupaonice? Jedan detalj apsolutno dominira i ove godine

Već neko vrijeme omiljena su luksuzna rješenja u kuhinjama i kupaonicama u kojima glavnu ulogu igra pretežito bijeli klasični mramor. Kako se sve više želi naglasiti dubina i bogatstvo prostora, sada se ta uloga prepušta nešto dramatičnijem kamenu za kojeg se možda ne bi odlučili baš svi ljubitelji interijera.

Renovacija kuhinje s mramornom pločom

Neke stvari nikada ne izlaze mode jer nam jednostavno pružaju udobnost i sigurnost – poput lana, bijelih zidova i filmova nedjeljom… Vjerujemo kako bi mnogi mogli nadopuniti listu, a ako pitamo dizajnere interijera oni će rado dodati i klasični mramor u crnim i bijelim tonovima!

Mramor je detalj koji svakom prostoru daje dozu luksuza

Ovaj materijal koji je kroz desetljeća prisutan u sjajnim i luksuznim rješenjima u kuhinjama i kupaonicama u posljednje vrijeme je vrlo trendovski, a kako predviđaju stručnjaci, uskoro bi mogao ustupiti mjesto nešto hrabrijem i dramatičnijem crvenom mramoru i površinama.


Osim tradicionalnih, luksuzno lijepih calacatta i carrara mramora, ove godine sve više viđamo rosso,
red levanto, red travertine mramor koji može biti jednako elegantno, bezvremensko i neutralno rješenje poput svojih bijelih i nježnijih rođaka.

U renovaciju kuhinje i kupaonice uključite mramor u boji

Neke slavne ličnosti već su spremno uvele čvrst blok crvenog mramora i to, poput glumice Kristen Dunst, na svojim kuhinjskim otocima dajući im tako chic notu koja s vremenom neće gubiti na svojoj
atraktivnosti.
“Prirodan izgled bio je vrlo tražen posljednjih pet godina, ali sada ljudi žele više dubine u svom prostoru obogaćujući ga. Možda zato što takvo uređenje daje osjećaj prijeko potrebne udobnosti poput velikog toplog zagrljaja. I da razjasnimo – kada kažemo “crveno” zapravo mislimo na duboku glinu ili
smeđecrvenu,
a ne žarko ili vatrenocrvenu. Trendovske su boje u 2022. odvažne i duboke, a odnose
se na grimizne, duboke tamnocrvene i tonove senfa”, objasnila je Taniya Nayak, dizajnerica interijera iz
Bostona.

Duboki tonovi crvenog mramora

Materijali koji uspješno imitiraju efekt mramora

Ne plijeni pažnju samo prirodni kamen poput mramora ili granita. Vrlo uspješna rješenja nude se i kod
umjetnog kamena quartza ili vrlo izdržljivih laminam ploča.

Naravno, crvena će biti izbor za smjelije ljubitelje interijera koji priželjkuju energiju doma održavati u njezinom samom srcu, kuhinji.
Duboka crvena boja odlično ide uz rustikalne elemente, boje kojima često volimo definirati jesen i druge zemljane i prirodne detalje i materijale.
Maštoviti vlasnici kuhinja sigurno će moći zamisliti svoje kuhinjske oaze sa crvenim kamenom, a neki
će se čak odvažiti i na mali make-over. Sretno!