energetska-obnova-kuca

Pitate li se kako će izgledati prijava za energetsku obnovu kuća evo uputa!

Prijava za energetsku obnovu kuća 2021.- pokušaj drugi,  kreće 7. prosinca. Nakon kraha sustava i razočaranja tisuća građana koji su se namjeravali prijaviti za energetsku obnovu, pred nama je novi termin, pa evo uputa za sve vas koji ste potrošili nekoliko tisuća kuna za pripremu dokumentacije.

Izmjene Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Na stranicama Fonda preko kojeg se odvija proces prijave objavljene su izmjene Javnog poziva za energetsku obnovu kuća iz rujna. Te izmjene uključuju nove datume za pripremu i podnošenje prijave, ali najavljen je i veći budžet za projekt.

Umjesto planiranih 300, osigurano je 390 milijuna kuna. Tim sredstvima se planiraju sufinancirati troškovi obnove odnosno sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za više od 5.200 kućanstava.  

Otvara se novi krug prijava za energetsku obnovu

Prijava za energetsku obnovu kuća u dvije faze

Kako je sustav pao po vrlo sličnom scenariju kao prethodne godine, (tada se određeni broj ipak uspio prijaviti) vjerojatno zbog ogromnog broja prijava u isto vrijeme, u novom pokušaju planira se prijava u dvije faze.

U prvoj fazi, koja će trajati od 30. studenog 2021. od 10 sati do 6. prosinca 2021. u 12 sati, građani će u sustavu ePrijave moći unositi podatke, mijenjati ih, dopunjavati te učitavati potrebnu dokumentaciju.

Kako bi se osigurala stabilnost sustava, 6. prosinca od 12 sati isti neće biti dostupan za daljnje unošenje izmjena ni učitavanje dokumenata. Idući dan kreću prijave, odnosno druga faza.

Važni datumi za prijavu na Javni poziv za energetsku obnovu

Znači, da ponovimo gradivo: od 30. studenog u 10 sati moći će se učitavati pripremljena dokumentacija. Pritom je važno zapamtiti da se to može napraviti do dana uoči prijave, 6. prosinca  i to do 12 sati.

Od 7. prosinca, s početkom od 10 sati, građani bi trebali moći podnijeti svoje prijave logiranjem u sustav ePrijave, bez dodatnih izmjena unesenih podataka ili učitavanja dokumentacije. Takav postupak, nadaju se u Fondu,  smanjit će mogućnost usporavanja servera te osigurati optimalne uvjete za dovršetak započetih prijava.  

Topliji dom i niže režije

Zaprimljene prijave obrađivat će se prema redoslijedu njihovog zaprimanja, sve dok se ne dodijele ukupno osigurana sredstva od 390 milijuna kuna.

Zanima li vas detaljnije prijava za energetsku obnovu kuća, ali i svi drugi uvjeti natječaja, više informacija možete pronaći na stranici Fonda.