Personalizirani poklon je najbolji poklon za Božić

Poklonu se ne gleda u oči, kaže stara, poznata izreka. Ali,  kad  drugi Božić za redom „pogledaš u oči“ ručni usisavač poželiš da se On ipak malo bolje raspitao o tome što stvarno želiš. Znate o čemu pričam…. Da, superdobrodođe i usisavač, poslužit će u kući, kao i kuhača, lonac ili mikser, ali… Volimo primiti nešto baš za nas, personalizirani poklon. Primati je lijepo kao i davati. A tremu imamo i kad mi poklanjamo. Posebno za blagdane. Voljeli bismo da se pokloni svima svide, ali i da bude sve u skladu s predviđenim kućnim proračunom. Na internetu je već gomila grupa sa sličnim pitanjima:  Što pokloniti za Božić supruzi, dečku, roditeljima, djeci, poslovnim partnerima, onima koje bolje ili površno znamo.

Pronađi savršeni poklon za Božić uz savjete  Gift Assistanta

Pronašli smo osobu kojoj je darivanje zanimanje. Marijana Petrunić je Gift Assistant i zna pronaći prikladan poklon za svaku osobu i priliku. Njoj se javljaju ljudi koji ne znaju što pokloniti ili nemaju vremena posvetiti se potrazi za savršenim poklonom. Za njih ima mali upitnik.  Važno joj je da opišu kakva je osoba koju žele darivati, primjerice bavi li se nekim hobijem, kakvi su joj interesi ili najdraže navike, je li coffee ili tea person. Naizgled nevažna sitnica, poput činjenice da vaša prijateljica ujutro ne funkcionira bez jutarnje joge može vas dovesti do ideje za savršen poklon, savjetuje Marijana.  Evo što nam je još  otkrila, kako s poklonom možemo „pogoditi u srce“.

Kako svaki božićni poklon može postati personalizirani?

Postoji li trend kada govorimo o poklonima, što se najviše kupuje i poklanja za Božić?

Marijana Petrunić: Ne postoji univerzalan poklon za Božić, no postoje neki artikli koje češće poklanjamo u blagdanskom periodu. Ako baš nemate nikakvu ideju što pokloniti, ili ne znate dovoljno o osobi koju želite razveseliti uvijek će dobro proći i doći kombinacija – više manjih poklona u jednom paketiću. To može biti savršen personalizirani božićni poklon. Primjerice, jako je zgodna kombinacija ukusnih čajeva i staklenka meda hrvatskih proizvođača. Uoči svakog Božića pakiram popriličan broj takvih paketića. Da  bih paket učinila što osobnijim i zanimljivijim, dodam još i personalizirane šalice za čaj te još pokoju sitnicu poput medenjaka  i drvenih žlica za med.

S obzirom na period koji svi prolazimo zahvalnost je ovih blagdana ključna. Budimo zahvalni što ćemo provesti blagdane u svojim domovima i okruženi svojim najmilijima. Stoga ove godine darujte srcem i darujte ljubav.

Marijana Petrunić

Za one koji uživaju u ritualu ispijanju kave može se složiti paket koji sadrži više vrsta egzotične svježe mljevene kave, ukusne praline ili čokolade s okusom kave te ponovno dodajem personalizirane elemente poput šalice za kavu i mjedenih mjerica koje će moći koristiti dugoročno.

Uvijek su traženi i paketi s alkoholnim pićima koje slažem prema željama. Za naše najdraže muškarce najčešće slažem kombinaciju viskija, kvalitetnu kubansku cigaru, personaliziranu čašu te viski kamenje od kamena granita. Među ženama je  i dalje  popularan gin te ga kombiniram s raznim začinima, personaliziranim čašama, tonikom i dodatnim artiklima koji su potrebni za pripremu omiljenog pića.

Personalizirani poklon za Božić-coffee
Personalizirani poklon za Božić-tea

Pokloni za muškarce i žene

Što je važno kod darivanja, što ne smijemo zaboraviti?

Marijana Petrunić: Nerijetko za poklone kupujemo stvari koje se nama sviđaju, no to ne znači da će se to svidjeti i osobi koju darujemo.  Ono što uvijek moramo imati na umu prilikom osmišljavanja poklona za druge je, što voli osoba koju darujemo i što bi ju razveselilo. Oni mudriji će slušati i zapamtiti kad se spomene što se osobi  sviđa pa to iskoristiti prilikom darivanja. A kad to izostane, držimo se nekih općih uvjerenja.

Uvriježeno mišljenje je da muškarci vole praktične poklone, dok su ženama draži oni sentimentalni. Mislim da je savršen poklon onaj koji će obuhvatiti oba elementa. Zato prednost dajem poklon paketima u kojima možeš kombinirati artikle koji će se iskoristiti/potrošiti, ali i koje će imati kao trajnu uspomenu na to darivanje.

Kako uskladiti kućni budžet s listom želja za Božić?

Prema nekim istraživanjima prosječni božićni dar je vrijedan 200tinjak kuna, koji je tvoj prijedlog, što se sve može za te novce darivati?

Marijana Petrunić: Svaki budžet za poklon može se dobro iskoristiti ukoliko se vodimo prethodno spomenutim načelom, što bi se svidjelo osobi koju darujemo. Moj najdraži poklon unutar tog budžeta je dobra knjiga. Za žene unutar tog iznosa uvijek možemo kombinirati proizvode za njegu ili dekorativnu kozmetiku, mirisne svijeće, voćne likere ili praline. Za muškarce proizvode za njegu brade, omiljeno pivo i grickalice, ljute umake, čokolade, kubanke i sl.

Poklon iznenađenja- dostava na kućnu adresu

Živimo u neobičnom vremenu, na fizičkoj distanci, koliko se promijenilo darivanje?

Marijana Petrunić: Nažalost,  stanje pandemije utjecalo je na sve, pa tako i na darivanje, koje je bit moga posla. No, trudimo se ostati pozitivni i vjerujemo da se neće još dugo morati odgađati proslave, vjenčanja, krštenja i druge zabave te da će ponovno biti prilika za razna darivanja. Unatoč svemu, život ide dalje. Prigoda za darivanje i dalje je mnoštvo tako da konstantno pripremamo pakete za vjenčanja, krštenja, rođendane, godišnjice, poslovne poklone. . Razlika u odnosu na prije je da mnogi naši klijenti ne idu na proslave stoga dostave obavljamo direktno na adrese slavljenika.

Gift Assistant  kontinuirano radi?

Marijana Petrunić: Da, radimo cijelo vrijeme pandemije, dapače,  još više stojimo na usluzi onima koji se ne žele pretjerano izlagati u dućanima u potrazi za poklonima. Obavljamo kompletno darivanje, od pripreme paketa do dostave na adrese osoba koje želite darivati, po cijeloj Hrvatskoj, a u Zagrebu i osobno. Prilikom dostave pridržavamo se svih propisanih mjera, a u Zagrebu imamo mogućnost beskontaktne dostave.

Kako kreativno zamotati poklon? Uradi sam!  

Kako zapakirati poklon, imaš li neki savjet za one koji nisu vješti?

Marijana Petrunić : Osobno,  ne volim kod pakiranja poklona za Božić da su svi zamotani u istom ukrasnom papiru.  Nije baš ni ekonomično za kućni budžet, a ni praktično za svaki poklon kupovati poseban papir, s drugim uzorcima. Zato predlažem obični smeđi papir za zamatanje. On je odlična baza da svaki paketić učinite posebnim. Osim što se radi o papiru koji je malo deblji pa je njega puno lakše uredno posložiti, također vam daje mnoštvo mogućnosti za maštovito ukrašavanje. Na njega možete crtati, pisati, lijepiti razne motive koje ćete izrezati iz novinskog papira ili dječjeg crteža. Zavezati raznim špagicama, trakicama uz koje možete zakačiti neki cvjetić, listić, dodati neki ukras za bor.  Uključite i djecu, vjerujem da će  bake i djedove  oduševiti poklona na kojem se nalazi otisak ruke njihovih unučića, ili njihovi crteži.

Personalizirani poklon za Božić može postati i trajna uspomena

Tvoji pokloni oduševljavaju na prvi pogled jer ih pakiraš u handmade kutije, kako one nastaju?

Marijana Petrunić : Ponosna kad imam priliku reći kako su moje drvene kutije ručno rađene u mojoj radionici. Dizajniram ih i radim sama,  prema mojim idejama. Uvijek se trudim ispuniti sve želje kupaca. Svaka kutija je rađena u bojama i dekoracijama prema dogovoru kako bi u konačnici bile savršen poklon za njihove najdraže.  A i sama kutija ostaje kao uspomena, i u nju se mogu spremiti uspomene. Kako često znam reći mojim kupcima kad pitaju je li nešto izvedivo, kod nas je sve moguće i potrudit ćemo se da napravimo onako kako ste vi to zamislili.